Op zoek naar een uitdagende baan in het Voortgezet Speciaal Onderwijs?

Het voorgezet speciaal onderwijs is een vak apart. Voor deze vorm van onderwijzen zijn een hoop competenties nodig. Het (voortgezet) speciaal onderwijs verandert regelmatig. Daardoor zijn er vaak (tijdelijke) vacatures beschikbaar. Werken op een voortgezet speciaal onderwijsschool (VSO) vereist een hoge inzet. NIVVO zoekt daarom alleen gemotiveerde en competente leraren. Leraren die hun hart en ziel leggen in dit vak en het beste willen voor de leerlingen.

Inschrijven voor de vacatures

Er zijn twee dingen erg belangrijk zijn wanneer je jezelf inschrijft voor één van de vacatures. Ten eerste is dat de motivatie/drive en ten tweede is dat jouw Curriculum Vitae (CV). Laat jouw passie en ambitie terug komen in de motivatie. Waarom kies je bijvoorbeeld voor het voortgezet speciaal onderwijs en niet voor het reguliere? Ten tweede is je CV ook een belangrijk punt in de beoordeling. Stel je CV daarom duidelijk en helder samen. Probeer het zo te doen dat men in één oogopslag kan zien dat je geschikt bent voor het VSO.

Het intake- en sollicitatiegesprek

Een intakegesprek is niet hetzelfde als het sollicitatiegesprek. Het eventuele sollicitatiegesprek volgt na het intakegesprek. Als jouw CV en motivatie goed aansluit bij de desbetreffende functie, wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Een dergelijk gesprek voer je altijd met een ervaren adviseur. Hij of zij kan je vragen om een competentietest te maken. Het uitgangspunt hierbij is om een goede aansluiting met de school en met de kinderen te vinden. Indien je geschikt bevonden wordt zal er een sollicitatiegesprek plaatsvinden op de school.

Het gesprek op de school

Tijdens dit gesprek moet je laten zien dat je de functie waardig bent. Er zal daarom veel gevraagd worden over je visie en vooral je werkwijze. Je moet bewijzen dat je wel een stootje kan hebben. De leerlingen op deze scholen hebben namelijk allemaal een andere achtergrond en dus ook andere problemen. Hier moet je goed mee om kunnen gaan en tijdens dit gesprek laten blijken dat je dit kan. NIVVO helpt met de voorbereiding van het sollicitatiegesprek.

Categoriën:

Carrière
Geen Reacties op “Op zoek naar een uitdagende baan in het Voortgezet Speciaal Onderwijs?”

Geef een reactie