Lenen studie

Het waarom en hoe van het lenen tijdens studie

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering of juist wanneer je geen recht op studiefinanciering hebt, dan kan het interessant zijn om geld te lenen voor studie. Lenen voor een studie kan beschouwd worden als een goede investering in jezelf. Lenen voor een studie gebeurt veel in Nederland en is mede vanwege de hoge koste die verbonden zijn aan een studie ook niet uit te sluiten. Benieuwd naar de mogelijkheden om te lenen voor jouw studie? Hieronder vind je verschillende mogelijkheden om te lenen voor studie.

Lenen studie mogelijkheid I: De studiefinanciering
De bekendste manier om voor een studie te lenen is de welbekende lening bij de IB Groep. Wanneer je gebruik kunt maken van deze voorziening dan zul je hier het goedkoopste uit zijn. De lening IB Groep stelt gunstige voorwaarden aan het lenen voor je studie. Zo hoef je niet direct af te lossen en is het rentetarief van je lening voor je studie gunstig te noemen. Mocht je meer geld willen lenen voor je studie, dan is de studiefinanciering minder geschikt. Het is namelijk aan een maximum verbonden. Daarnaast wordt deze lening voor je studie maandelijk uitgekeerd.

Lenen studie mogelijkheid II: Een bank
Als student kun je meestal tegen gunstige voorwaarden lenen voor een studie. Op internet zijn volop vergelijkingssites om de verschillende bancaire instellingen met elkaar te vergelijken. In veel gevallen zal het lonen om goed te vergelijken waar je het goedkoopst kunt lenen voor je studie.

Lenen studie mogelijkheid III: Rood staan
Een van de meest voor de hand liggende manier om geld te lenen voor je studie is natuurlijk het welbekende rood staan. Bij veel banken kun je maximaal 1000 euro rood staan. Wees je er wel van bewust dat rood staan duurder is dan geld lenen voor je studie bij de IB Groep. Het kan financieel aantrekkelijk zijn om, in het geval je geen geld leent voor je studie bij de IB Groep, dat je dit wel doet om rood staan te voorkomen.

Lenen studie tips
Zoek altijd naar de meest gunstige voorwaarden. Dit ligt voor de hand, maar een paar uurtjes rondsurfen op het internet kunnen je maandelijkse kosten zeker doen verlagen. Verder moet je niet vergeten dat alle leningverstrekkers verplicht zijn om naar aanleiding van een lening aanvraag (dus ook bij lenen voor je studie) een toetsing te doen bij het BKR in Tiel. Wanneer je een lening krijgt, zal deze geregistreerd worden en dit gegeven blijft voor enkele jaren bewaard.

Categoriƫn:

Artikelen, Featured
Geen Reacties op “Lenen studie”

Geef een reactie