Lening IB Groep

Wat valt er onder een lening bij de IB Groep?

Voor de meeste studenten is het reeds duidelijk: wil je goedkoop lenen, dan neem je een lening bij de IB Groep. Dit bestuursorgaan van de Nederlandse overheid zorgt voor gunstige voorwaarden aan lenen voor je studie. Echter wat zijn de mogelijkheden van zo’n lening IB Groep? Er zijn twee vormen van de lening IB Groep. Hieronder kun je ze vinden met de daaraan gekoppelde eigenschappen van een lening IB Groep.

Lening IB Groep: De rentedragende lening
Deze vorm van lening bij de IB Groep is wellicht de bekendste en tevens het meest makkelijk om te verkrijgen voor een student. Studenten mogen namelijk zeven jaar geld lenen bij de IB Groep. Na drie jaar studiefinanciering kan een student een bedrag van lenen van ruim 800 euro met een rentepercentage van 3,58 procent. De lening IB Groep wordt maandelijks uitgekeerd. Zoals de term ‘lening IB Groep’ reeds aangeeft betreft het een lening en geen gift. In tegenstelling tot de studiefinanciering die als een prestatiebeurs wordt gezien, dient een lening IB Groep terugbetaald te worden. Dit kan na afloop van de studie beginnen met een looptijd van 15 jaar. Mocht je na je studie problemen ondervinden met het terugbetalen van de lening, dan zijn er bij de IB Groep mogelijkheden om een periode minder terug te betalen of de gehele lening zal, in sommige gevallen, weggescholden worden.

Lening IB Groep: Het collegekrediet
Evenals de rentedragende lening IB Groep kun je ook zeven jaar lang een collegekrediet lenen. Deze lening staat gelijk aan het bedrag aan collegegeld in Nederland. De hoogte van deze vorm van lening IB Groep staat daarom gelijk aan 1.500 euro. Echter, wanneer een student kan aantonen dat hij of zij meer collegegeld betaalt, dan kan hij of zij een hogere lening IB Groep krijgen. Dit kan oplopen tot een maximum van 7.500 euro per jaar. Door gebruik te maken van deze vorm van lening IB Groep kan een student op een relatief eenvoudige wijze collegegelden voor duurdere (buitenlandse) opleidingen betalen. Het collegekrediet valt net zoals de rentedragende lening niet onder de noemer prestatiebeurs. Dit houdt in dat ook dit onderdeel van lening IB Groep terugbetaald dient te worden. Daarnaast is deze vorm van lening IB Groep lastiger aan te vragen dan de rentedragende lening. Echter, wanneer je van plan bent om in het buitenland te gaan studeren, dan is dit een goedkope en raadzame wijze om geld te lenen.

Categoriƫn:

Artikelen
Geen Reacties op “Lening IB Groep”

Geef een reactie